7 tips

Draai je dip om!

Iedereen kent die momenten dat je nergens zin in hebt en het niet lekker loopt op je werk. De ene dag ga je als een speer en de volgende dag lijkt alles tegen te zitten. Dat is natuurlijk menselijk, maar hoe kom je er vanaf? Wij geven je 7 tips om jouw dip om te draaien naar motivatie en positieve energie.

1. Weet waar je het voor doet

Je stelt jezelf vast wel eens de retorische vraag waar je het allemaal voor doet. Deze vraag letterlijk beantwoorden, kan erg helpen. Waarom en voor wie doe je wat je doet en wat wil je ermee bereiken? Het antwoord is jouw doel, jouw motivatie. Geld is een slechte motivator. Om een groter doel te vinden, helpt visualiseren Bijvoorbeeld met een moodboard. Heb je een dip-dag, dan is een blik op jouw bord de motor voor motivatie.

2. Besef dat gedachten motivatie beïnvloeden

Motivatie is een gevolg van jouw gedachten. Super! Je kunt jouw gedachten namelijk veranderen. Vraag jezelf af waarom je niet gemotiveerd bent en schrijf op wat je denkt en voelt. Probeer vervolgens jouw perspectief te veranderen. Wat kan je doen om wél gemotiveerd te raken? Doe dat!

3. Zet je overlevingspakket in

Weet wat jou opvrolijkt. Verzamel muziek die een positief gevoel geeft en waar je goed op kan dansen, luister een goede podcast, bekijk leuke plaatjes of vraag je kinderen een grappig filmpje te laten zien. Lachen, en vooral samen lachen, doet wonderen voor jouw humeur!

4. Plan jouw eigen dag

Een dag hard werken, maar toch het gevoel dat je niks bereikt of alleen maar voor anderen werkt?  Dat werkt demotiverend. Het gevoel dat je zelf de controle hebt over wat jij wanneer doet, motiveert wél. Het gevoel dat je ‘nee’, maar ook ‘ja’ kan zeggen. Geconcentreerd werken aan wat jij belangrijk vindt en dat ook af krijgen. Maak jouw werkzaamheden daarom overzichtelijk en plan zelf jouw dag.

5. Blijf jezelf ontwikkelen

Ken je dat fijne gevoel wanneer je iets nieuws hebt uitgevogeld? Puzzelstukjes die in elkaar vallen, geven een goed gevoel. Echter, daarna wordt het makkelijker wordt en soms ook saaier. Verveling is een belangrijke oorzaak van dipjes. Blijf jezelf dus ontwikkelen om gemotiveerd te blijven.

6. Spreek het uit

Bespreek jouw dip met mensen om je heen. Ze kunnen er dan rekening mee houden en bovendien ga je, wanneer je jouw dip uitspreekt, automatisch relativeren. Hierdoor zal jij je direct wat beter voelen.

7. Blijf weg van social media en ga naar buiten

Al die geweldige updates (of juist klaagzangen) van jouw connecties helpen je niet tijdens jouw dip. Zet de meldingen van Facebook, Instagram e.d. uit. Leg je telefoon weg en maak een fikse wandeling buiten! Echt, het gaat je helpen.

Deze tips helpen je om een positieve draai te geven aan jouw dip, om die om te draaien. Lukt het toch niet helemaal? Dan helpen wij je graag om de controle te herpakken, jouw nieuwsgierigheid te voeden, te verhelderen wat jíj wilt en dat ook gedaan te krijgen. Neem daarvoor gerust contact met één van onze coaches op.

Sparren of meer weten over onze aanpak? Bel of mail ons!