Een kritische blik in de spiegel

Ben jij regisseur van je eigen leven?

We zien onszelf graag als volledig onafhankelijke, zelfsturende wezens. Jij bepaalt wat er gebeurt in je leven. Je maakt weloverwogen keuzes. Jij bepaalt waar je naar toe wilt en hoe je daar komt. Toch? 

In de praktijk blijkt dat net iets anders te zijn. Volledig rationeel maak je een keuze nooit. Er zijn allerlei onbewuste invloeden die een belangrijke rol spelen. 

Zo ben je bijvoorbeeld veel milder met je oordeel als je warme koffie in je handen hebt. Neem je de mening van een expert eerder aan en heeft de manier waarop een product gepresenteerd wordt invloed op zijn aantrekkingskracht. 

Omgevingsfactoren zijn van een veel grotere invloed dan je denkt. Ook in de media worden we vaak onbewust beïnvloed. Kijk alleen al naar onze vooroordelen over bepaalde etnische groepen. 

Waarom denken we dan dat we autonoom zijn? Iedereen heeft blinde vlekken – kwaliteiten en valkuilen die zo vertrouwd zijn, dat je ze niet ziet. 

Hoe vaak kijk jij kritisch naar jezelf? En weet jij wat jouw valkuilen zijn? 

Kom erachter en maak een afspraak met YOU Company. Neem de regie over je eigen leven. Bepaal bewust waar jij naar toe gaat! 

Sparren of meer weten over onze aanpak? Bel of mail ons!