Toegeven dat iets niet goed gaat, is ook een vorm van sterk zijn!

Hoe kan het toch? Op de één of andere manier zijn wij als mens vaak onbewust bezig met het beeld dat anderen van ons ‘zouden kunnen’ krijgen. En ja, als het gaat om positiviteit en een ‘het glas is half vol’ mentaliteit, is dat iets waar ik zelf graag mee op sta en mee naar bed ga (zowel letterlijk als figuurlijk ;-)).  

Volgens mij komt het omdat we graag willen winnen. Dat zit er gewoon in. Niemand wil verliezen. En de hamvraag is of het inderdaad gaat om verliezen. ‘Toegeven dat het niet goed gaat, is ook een vorm van sterk zijn’. Even stilstaan en eerlijk reflecteren en bezinnen. Om vervolgens de kracht te vinden (of te hebben) om dat ook te communiceren en het opnieuw te doen. 

Overigens een sterke link naar onze coaching, trainingen en teambuildings. We spreken altijd met alle deelnemers af dat we ons zullen houden aan drie harde afspraken:

1. afspraak is afspraak
2. tijd is tijd 
3. niet goed is opnieuw

Deze afspraken zijn eeuwenoud, duidelijk en voor iedereen toepasbaar. Hoe mooi zou het zijn als dat gewoon, op ons dagelijks werk, thuis of op de voetbal gemeengoed zou zijn? Dat we simpelweg op elkaar kunnen rekenen? En dat we het toegeven wanneer dingen niet gaan zoals gedacht. Want dat kan ons allemaal overkomen.
 

Kortom, wees sterk, kom je afspraken na en hou je aan de gestelde tijden. Geef toe wanneer iets niet is goed gegaan en doe het opnieuw! Hoe sterk is dat? 

Sparren of meer weten over onze aanpak? Bel of mail ons!