Tips voor een effectieve start van je dag!

Tips voor een effectieve start van je dag!

Wil je graag een effectieve dagstart? Heb je regelmatig het gevoel dat je ’s ochtends al achter de feiten aanloopt? Lees nu de tips voor een effectieve start van je dag.

1. Een goede voorbereiding

Laat jouw dag niet aan het toeval over. Neem de avond van tevoren de dag alvast door en schrijf maximaal drie belangrijke taken op. Noteer wat je de volgende dag wilt bereiken en leg jouw kleren en spullen vast klaar, zodat je daar ‘s ochtends niet meer over na hoeft te denken!

2. Start met een boost

Hoe verleidelijk het ook is, ga niet snoozen. Geef jezelf een boost in de ochtend door direct op te staan als je wekker gaat en dat te doen waar jij energie van krijgt: dansen op jouw favoriete nummer, sporten, koud afdouchen of mediteren. Door dit regelmatig te doen, vorm je jouw eigen ritme en structuur.

3. Maak je bed op!

Begin de dag nuttig. Jouw bed opmaken is direct een taak die je af kunt vinken. Bijkomend voordeel is dat je ’s avonds terugkomt in een opgeruimde slaapkamer.

4. De belangrijkste taak eerst

Door gelijk te beginnen met de belangrijkste werktaak van die dag, is deze ook direct uit je to-do lijst. Pak die taak op, ook al vind je het een moeilijke of vervelende. Hij kan maar uit de weg zijn!

5. Plan lucht in de dag

Zorg voor ademruimte gedurende de dag en ruimte voor onverwachte momenten. Plan meetings dus niet aan een stuk door en ga regelmatig even naar buiten om een luchtje te scheppen. Een gesprek met jouw collega kan ook tijdens een wandeling!
Soms is een drukke dag niet te voorkomen. Zorg dan goed voor jezelf door bijvoorbeeld je lunch al voor te bereiden en mee te nemen.

6. Geniet!

Dat je meer uit jouw dag kan halen, betekent niet dat je enkel druk moet zijn en in jouw hoofd moet leven. Dankzij de voorbereiding hoef je niet meer zoveel over de dag na te denken. Je hoeft het alleen maar te doen. Ondertussen kun je de dag met volle aandacht ervaren en er oprecht van genieten.

Kennismaken?

Plan een gratis kennismakingsgesprek met ons in