Train de Trainer

Inleiding

Het programma richt zich op de fundamenten van het trainerschap, didactische vaardigheden zoals het ontwerpen van lesplannen, het faciliteren van workshops, en het evalueren van deelnemersprestaties. Deze intensieve cursus zorgt ervoor dat deelnemers vertrouwen opbouwen in hun capaciteiten en dat zij uitgerust zijn om kennis en vaardigheden succesvol over te brengen op anderen.

Het 5-daagse programma omvat de volgende kernmodules:

 1. Basisprincipes van Training – Een overzicht van trainingsmethodologieën, leerstijlen en de leertheorie.
 2. Cursusontwerp Methoden voor het ontwikkelen van cursusdoelstellingen, lesplannen en trainingsmaterialen die resoneren met diverse leerbehoeften.
 3. Facilitatievaardigheden Technieken om effectief te faciliteren, inclusief stemgebruik, lichaamstaal, en het gebruik van technologische hulpmiddelen.
 4. Interactieve trainingsmethoden Inzet van energizers, rollenspellen, en groepsdiscussies om betrokkenheid en interactie te stimuleren.
 5. Evaluatie en feedback Technieken om de leeruitkomsten te beoordelen en constructieve feedback te geven aan deelnemers.
 6. Omgaan met moeilijke situaties Strategieën voor het beheersen van uitdagende situaties en moeilijke deelnemers in trainingssessies.

Voor wie is deze training?

Dit programma is ideaal voor:

 • Beginnende trainers die hun carrière in training en ontwikkeling willen starten.
 • Ervaren trainers die hun vaardigheden willen aanscherpen en updaten met de nieuwste methoden en technieken.
 • Onderwijskundigen en onderwijzers die effectiever willen zijn in hun instructiemethoden.
 • HR-professionals die interne trainingsprogramma’s binnen hun organisatie ontwikkelen en uitvoeren.

Resultaten die je kunt verwachten

Na voltooiing van het programma kunnen deelnemers verwachten:

 • Versterkte trainingsvaardigheden: Deelnemers zullen beter in staat zijn om leerinhoud effectief te presenteren en te faciliteren.
 • Verhoogd zelfvertrouwen: Vertrouwen in hun vermogen om trainingssessies te leiden en positieve leerervaringen te creëren.
 • Vaardigheid in cursusontwerp: Bekwaamheid in het ontwerpen en implementeren van uitgebreide trainingsprogramma’s.
 • Effectieve evaluatietechnieken: Vaardigheden om de effectiviteit van training te evalueren en relevante verbeteringen aan te brengen.

Deelnemers worden verwacht actief deel te nemen aan alle vijf dagen van het programma, inclusief deelname aan oefeningen en discussies. Er wordt van hen verwacht dat zij feedback geven en ontvangen, en dat zij bereid zijn om te leren en te groeien in hun rol als trainer.

Dit programma is niet alleen een investering in persoonlijke ontwikkeling, maar ook een essentiële stap voor iedereen die de kwaliteit en effectiviteit van hun trainingsinitiatieven binnen hun organisatie wil verhogen.

Doorlooptijd

5-daagse training

Startdatum

Tijden

Locatie(s)

Online mogelijkheid

Certificaat

Prijs van de training

€ 2.995,95 excl. BTW per persoon excl. €47,50 per dag accomodatiekosten

Gerelateerde trainingen

Eerst kennismaken?

Heb je eerst behoefte om kennis met ons te maken?
Plan dan nu een kennismakingsgesprek met ons in!

Vraag hieronder de training aan

Algemene voorwaarden(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en daarop zijn de Google Privacy Policy en Terms of Service van toepassing.

Vraag hieronder de brochure aan

Algemene voorwaarden(Vereist)
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en daarop zijn de Google Privacy Policy en Terms of Service van toepassing.